Mësoni se si të Treat Acid zbaticë

zbaticë acid është një gjendje e dhimbshme dhe frustruese. Nëse vuani nga zbaticë acid, ju do të jetë i njohur me urth e cila është një nga simptomat kryesore. Kjo dhimbje djegie në fyt mund të bëjë jetën të vështirë, sidomos kur jeni duke u përpjekur për të fjetur. për fat të mirë, ka një zgjidhje. Lexo më për të mësuar më shumë në lidhje me këtë gjendje, si dhe se si për të trajtuar zbaticë acid.

Grua mban fyt për shkak të urthKështu që, ajo që shkakton refluksit acid? Stomaku ka një unazë e muskujve në hyrje të quajtur muskul unazor ulët esophageal ose LES për të shkurtër. Kjo valvul është atje për të lejuar ushqim për të hyrë në stomak dhe parandalon acid stomak apo ndonjë gjë tjetër nga duke e bërë rrugën e saj kthehet nëpërmjet ezofagut. Kur malfunctions Les, ose duke mbetur pjesërisht e hapur ose nga hapja në kohë të gabuar, refluksit acid është rezultat. acid stomak bën rrugën e saj back up ezofag, duke krijuar ndjenjat djegur dhe potencialisht të dëmtuar indet nëse kjo vazhdon për një kohë të gjatë.

Shkaqe për refluks acid ndryshojnë. Ndonjehere, ajo është aq e thjeshtë sa të hahet shumë, ose hedhjen poshtë pasi të hahet. Kjo mund të ushtrojë presion mbi muskujve LES dhe të detyrojë atë të hapur. Disa ushqime dhe pije, si ushqimet pikante, alkool, sodë, dhe kafe mund të bëjë zbaticë acid më shumë të ngjarë. Medikamente të tilla si ibuprofen, aspirinë, ose relaxants muskujve mund të ketë gjithashtu një efekt.

Nëse keni zbaticë acid kronike, shkaku është zakonisht një gjendje tjetër që quhet një hernie hiatal. normalisht, diafragma, që është e muskujve që ndihmon me frymëmarrje, shtyn poshtë në stomak dhe ndihmon për të mbajtur LES mbyllur. Nëse pjesa e sipërme e stomakut përmban Les eshte zhvendosur mbi diafragmë, kjo quhet një hernie hiatal. Hiatal shtyp hernias acid stomak deri ezofagut, duke shkaktuar një version kronike e refluksit acid. Nëse keni zbaticë acid rregullisht, të shihni një mjek për të parë nëse ju mund të jeni duke vuajtur nga një hernie hiatal.

Kështu që, si për të trajtuar sëmundje zbaticë acid, nëse një hernie hiatal nuk është i përfshirë? Mënyra më e lehtë është thjesht për të ndryshuar zakonin e jetesës për të shmangur vënien shumë tendosje në muskujve LES. Ushqimi më pak ushqim në të njëjtën kohë është një nga zgjidhjet më të lehta. Sa më shumë ushqim në stomakun tuaj, aq më e vështirë është për të muskujve LES të qëndrojnë të mbyllura. më të vogla, Ushqimet më të shpeshta mund të bëjë një ndryshim të madh. veç, përpiqet për të shmangur hahet apo alkool të pijshëm brenda pak orësh të shkojnë në shtrat, dhe të përpiqen për ngritjen e te koka e shtratit tuaj një inç pak për të fjetur në një pjerrësi të lehtë. Më zbaticë acid ndodh kur hedhjen poshtë, kështu reduktimin e presionit mbi LES gjatë kësaj kohe është e rëndësishme. Nëse jeni mbipeshë, humbur peshë gjithashtu mund të bëjë një ndryshim të madh në simptomat e zbaticë acid.

zbaticë acid është një kusht i bezdisshëm, por ajo është e menaxhueshme. zbaticë acid më është shkaktuar duke ngrënë shumë ose hedhjen poshtë me një stomak të plotë. Nëse refluksit acid vazhdon ose është kronike, shihni mjekun tuaj për zgjidhje ose për të gjetur nëse ju mund të jeni duke vuajtur nga një hernie hiatal.